top of page
Constructief tekenen: Galerij

CONSTRUCTIEF TEKENEN

2024:

Januari: geen plaatsen meer beschikbaar.

ACADEMISCH TEKENEN

In de tekenopleiding bestudeer je eerst de klassieke regels van vorm en compositie. Tijdens de projecten krijg je stapsgewijs individuele instructie en is er veel aandacht voor de materialen en de tekentechnieken van de tekenaar.

We werken volgens de ‘Constructive Drawing School’ beter bekend als de Russische academische methode, dit betekent dat je leert tekenen in 3D-vorm. 


In 2007 verscheen er een ge-update versie van 'Russische’ methodiek, gestructureerd beschreven door Professor V. Mogilevtsev van de Repin Academy. In de studio gebruiken wij deze lessen, schema's en boeken: Fundamentals of Drawing, Fundamentals of Painting, Fundamentals of Composition.

Bekijk: cursus Meesterkopie

Constructief tekenen: Cursussen

CONSTRUCTIEF TEKENEN

Het begint met geometrische vormen

TEKENEN 1: In deze lessen leer je de grondbeginselen van het tekenen van vormen, met behulp van eenvoudige geometrische vormen. Je leert licht op vorm te beschrijven en 3D volume te construeren. Van arceren en het maken van een effectieve voorstudie tot afwerking van details. Door het volgen van alle onderdelen van een ateliertraining bouw je geleidelijk op naar het doel van de lessen, namelijk: het tekenen en schilderen naar het leven. Aan bod komen o.a. compositieleer, arceren, proportie, constructie, perspectief, tonale relaties, de grisaille, kleur/tempertatuur theorie, stilleven tekenen/schilderen.


TEKENEN 2: Een vervolg van TEKENEN 1:  anatomie van de schedel, anatomie van de nek en schouders, zelfportret tekenen of schilderen, zelf olieverf maken, portrettekenen en -schilderen zoals de oude meesters. Studie/constructie van de ogen, neus, mond, lippen en oren en nek. Studie van de handen, anatomie van het bovenlijf, portret met handen tot aan de 'full figure' anatomie.

IMG_2731.jpg
Constructief tekenen: Over
bottom of page