Black on Transparent.png

ACADEMISCH TEKENEN

 

VANAF 17 JANUARI 2022

MAANDAG 10:00 - 13:00 

12 LESSEN € 575,-

MEER INFO >

IMG_0069.jpg

MEESTERKOPIE SCHILDEREN IN OLIEVERF

 

VANAF 14 JANUARI 2022

VRIJDAG 10:00 - 13:00 VOL

ZATERDAG 10:00 - 13:00 VOL

12 LESSEN € 545,-

MEER INFO >

VANAF 4 MAART 2022

DONDERDAG 10:00 - 13:00 

12 LESSEN € 575,-

MEER INFO >

VANAF 7 OKTOBER 2022

VRIJDAG 10:00 - 13:00 NOG 2 PLAATSEN

ZATERDAG 10:00 - 13:00

12 LESSEN € 575,-

MEER INFO >

NIEUW:

IMG_3267.PNG
D8429FDA-1288-47A1-8887-61BCBFF51B19.JPG
IMG_0064.jpg
IMG_4979%202_edited.jpg
Black on Transparent.png

OVER DE STUDIO

De Florence studio is een Klassiek Atelier in Apeldoorn waar je wekelijkse sessies en workshops in tekenen en schilderen kunt volgen.

Opgericht in het voorjaar van 2020 en geleid door professioneel kunstschilder ANOUK BIJSTERBOSCH.  Ze volgde haar studie op de klassieke academie in Florence (Italië) waar de werkwijzen gebaseerd zijn op kunstenaarsopleidingen uit het Italiaanse Renaissance-tijdperk. 

De studio staat open voor alle ervaringsniveaus. ​Bekijk hieronder het programma en voor meer informatie over de lessen en workshops.

Direct naast het station van Apeldoorn en achter het historische pand van de verffabriek Royal Talens ligt de Nettenfabriek. Hier binnen is de studio te vinden: een mooie ruimte waar verschillende bedrijven zijn ondergebracht, waaronder een goed restaurant en café ,  een gezellig buitenterras, een bloemenzaak, een yogastudio, hairsalon en nog veel meer.  Parkeren kan gratis op het terrein van De Nettenfabriek. Voor vragen of om een afspraak te maken om de studio te bezoeken kunt u contact opnemen via: anoukbijsterbosch@gmail.com

WAT BIEDT DE FLORENCE STUDIO?

ATELIERTRAINING

In de Florence studio bestudeer je de klassieke regels van vorm in de tekenopleiding, leer je het schilderen van een klassiek stilleven, een gipsen beeld tekenen of een meesterwerk te reproduceren. Door het volgen van onderdelen van een ateliertraining bouw je geleidelijk op naar het doel van de opleiding namelijk het portretteren van een levend model. Je werkt aan individuele projecten van eenvoudige tot meer complexe.  Lees daar hieronder meer over.

Anouk023 .jpg

 

'CONSTRUCTIEF TEKENEN' - KLASSIEKE WERKWIJZEN 

We werken volgens de ‘Constructive Drawing School’ beter bekend als de Russische academische methode, dit betekent dat je leert tekenen in 3D-vorm. De werkwijzen van de Russische Academie zijn gebaseerd op kunstenaarsopleidingen uit het Italiaanse Renaissance-tijdperk. 

In Sint-Petersburg is de opleiding voor kunstenaars in 300 jaar relatief weinig veranderd. De klassieke kunsttraditie is behouden gebleven en is springlevend in de 21ste eeuw. In 2007 verscheen er een ge-update versie van de methodiek, gestructureerd beschreven door Professor V. Mogilevtsev van de Repin Academy of Fine Arts in St. Petersburg. In onze studio gebruiken wij deze lessen, schema's en boeken: Fundamentals of Drawing, Fundamentals of Painting, Fundamentals of Composition.

EN PLEIN AIR - ALLA PRIMA PALET

Naast het klassieke 'limited' palet, werken we in de studio met de alla prima methode (nat in nat). Met een impressionistisch kleurenpalet en zoveel mogelijk natuurlijk daglicht. Het doel hiervan is om te leren zien welke kleuren echt aanwezig zijn. Omdat natuurlijk licht zo snel verandert, werkt de alla prima-methode het beste om je snel en goed te trainen om een moment te vangen en ondertussen een goed geconstrueerd schilderij te maken. De studio heeft een uitgebreid programma plein air landschap schilderen. Door en-plein-air te schilderen ga je goed begrijpen hoe licht en atmosfeer werken en train je je ogen om de kleur veel nauwkeuriger te zien. Je krijgt gauw een beter inzicht in het mengen van koude en warme kleuren en het creëren van subtiele kleurovergangen. We werken alla prima en met een full-color palet. Hier leer je snel compositorische beslissingen te nemen en belangrijke toonwaarden vast te leggen. Deze kennis is weer toepasbaar in elk schilderwerk!

KAN IK ME AANMELDEN ZONDER ENIGE TEKEN- OF SCHILDERERVARING?

Zeker! De constructieve methode is een zeer krachtige tool voor elke beginner. De vaardigheden die je in de studio leert gaan een leven lang mee en stellen je in staat om zelfstandig te kunnen werken vanuit observatie of verbeelding. We kunnen  voorafgaand een intake om verwachtingen te bespreken.

INSCHRIJVEN

CONTACT

email: anoukbijsterbosch@gmail.com

Wil je je inschrijven voor een ateliertraining, live-modelsessie of workshop, meld je dan aan door een mail te sturen naar anoukbijsterbosch@gmail.com en geef aan welke lessen je wilt volgen.  Je ontvangt een bevestigingsmail met de data en de betaalgegevens.

 

STUDIO POLICY

In geval van ziekte of  bijzondere omstandigheden kan tot 8 weken voor de aanvang van de lessen, een gedeeltelijke restitutie van het lesgeld plaatsvinden. Na de aanvang van de lessen vindt geen restitutie plaats. Bij onvoldoende inschrijving gaat het programma niet door en vindt volledige restitutie van het lesgeld plaats. 

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Bedankt voor de inzending!

Black on Transparent.png

DE FLORENCE STUDIO 

Spoorstraat 27b

7311 PE Apeldoorn

De studio bevindt zich in De Nettenfabriek, slechts 3 minuten lopen vanaf Station Apeldoorn.

instagram